TopTaal is een van de eerste particuliere instituten die diploma’s mag uitgeven in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB). Dit betekent dat gemeenten bij ons terecht kunnen voor een compleet pakket aan formele en non-formele educatietrajecten. Dit alles maakt TopTaal tot een interessante partner op het gebied van volwassenenonderwijs.

Achtergrond Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB)
De gewijzigde regelgeving rondom de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB) geeft gemeenten meer ruimte om de laaggeletterdheid op hun eigen manier aan te pakken. Hierdoor kan er meer aandacht zijn voor specifieke doelgroepen binnen een gemeente. Het aanbod wordt beter afgestemd op de vraag. Dit komt het resultaat ten goede.

Meer dan tien jaar ervaring in volwassenenonderwijs
TopTaal is al ruim tien jaar een gerenommeerd opleidingsinstituut in het volwassenenonderwijs. De onderwijstrajecten van TopTaal kenmerken zich door een professionele en gedegen aanpak. Deskundige docenten worden ondersteund door de inzet van vrijwilligers. Onze expertise ligt op het brede gebied van inburgering, NT2 en taalonderwijs.

Cursussen van TopTaal doelgericht op werk, studie en participatie
De aanpak van TopTaal is doelgericht. In onze cursussen besteden we aandacht
aan alle taalvaardigheden (lezen, schrijven, luisteren en spreken). Daarnaast werken de cursisten ook aan de ontwikkeling van hun basisvaardigheden op het gebied van gezondheid, financiën en werk. Hierdoor kunnen zij na afloop van hun cursus beter participeren in de maatschappij.

In opdracht van de Gemeente Amsterdam ontwikkelde TopTaal de afgelopen jaren al een aantal cursussen gericht op niveauverhoging en participatie. Deze worden op locatie in de verschillende stadsdelen gegeven.

Ons onderwijs- en examenreglement is opvraagbaar bij TopTaal via contact@toptaalgroep.nl. Ook het jaarverslag over 2016 kunt u via dit mailadres opvragenWilt u weten wat TopTaal voor uw gemeente kan betekenen in het kader van de WEB? Neem dan contact op door te bellen naar 088 – 3742 000 of te mailen naar contact@toptaalgroep.nl.

TopTaal is een erkend opleidingsinstituut sinds 2004

  • Logo Blik op Werk
  • Logo certificaat KET
  • Logo BVNT2
  • logo sbb
  • NRTO Keurmerk