Prijsrebus2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren.Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij kunnen niet volledig meedoen in de maatschappij. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Wij vinden dit een belangrijk thema. Daarom organiseren we diverse activiteiten in de week van 3 t/m 9 september,  de Week van de Alfabetisering!

We organiseren activiteiten in Amsterdam, Woerden, Hoofddorp en Veenendaal. Deze activiteiten bestaan uit een culturele lunch, een voorleesmiddag, een workshop verbeter je Nederlands, een speeddate tussen nieuwkomers en Nederlanders en een pub-quiz bij het Taalcafé in Amsterdam. Kijk hieronder voor het volledige programma.

Prijsvraag

Wil jij kans maken op een fiets? Of één van de andere leuke prijzen? Doe mee met onze prijsvraag en los de rebus op.  Vul je antwoord hier in. Doe dit vóór 9 september 2018. De winnaars worden op maandag 10 september bekend gemaakt op onze Facebookpagina.

 

 


TopTaal is een erkend opleidingsinstituut sinds 2004